Vælg program:

         
DcH B-klasse DcH A-klasse DcH E-klasse BHP, IPO, SPH I SPH II, IPO-SPH Nordisk sporsøg

Program

Sporstart jf. konkurrence-/prøvevejledninger

 

Træningsidéer/-kriterier

Nordisk sporsøg
 

 

 

 

Sporet skal gå igennem et 30 x 50 meter stort felt, - og have en længde på mindst 30 meter før det går ind i feltet, og en længde på mindst 30 meter  feltet, inden det går ud i terrænet.

Konkurrencelederen anviser midtpunktet på en af de 30 meter lange sider, og fra det punkt skal hunden påbegynde opsøgningen af sporet, mens hundeføreren i princippet skal følge den anviste midterlinie i feltet. Sporet skal skære den midterlinie som føreren går frem ad, dog tidligst efter 5 meter. Sporet må ikke skære den side, hvorfra hund og hundefører starter.

  1. kriterium:
Hunden søger, med højere næse, frem i feltet og følger det spor den møder.
Trænings idé:
Sæt hunden på sporet fra forskellig afstand og retning så den vænnes til at gå roligt og koncentreret fremad i den angivne retning på kommandoen "Fremad SØGE".
Læg fx et langt ligeud spor, hvor der veksles mellem 10 skridt med godbidder og en håndfuld derefter 50 skridt uden godbidder. Hunden kan nu sættes på hvert sted hvor godbidderne starter og gå 10 skridt spor.


 

2. kriterium:
Hunden søger fortsat fremad i strakt line med føreren gående bagved.
Trænings idé:
Lad hunden se at der lægges en godbid på et tværspor i varierende afstande på op til 100 meter. Lad hunden trække dig frem til godbidden på kommandoen "Fremad SØGE". Øg langsomt din linelængde indtil den går lige fremad i 10 meter line uden at den har set godbidden blive lagt.

13-06-2012